Način ishrane nije najvažniji za zdravlje

U poslednjih nekoliko decenija sa svih strana nam se nude magične dijete, a prehrambeni gurui se prosto utrkuju da nam dokažu da je njihov izbor i najbolji na tržištu. I pored toliko informacija koje se potpuno besplatno nude ljudi su sve deblji, iscrpljeniji i depresivniji. Sve ovo počinje da liči na neki prehrambeni zajam bez šanse za povratak duga u zdravlju.

I koliko ste puta do sada mogli da slušate hvalospeve vezane za neke egzotične biljke ubrane na najvišim vrhovima Himalaja ili Anda ili izvučene iz dubina mora najbolje uz neki podvodni i ako je moguće još uvek aktivni vulkan. I sva ona magična obećanja da iako vam ništa nije pomoglo da ozdravite ili se rešite viška težine, evo sada postoji rešenje. I naravno da ste pokušali i rezultati su bili nikakvi ili zanemarljivi. Uz ovo ne zaboravimo ogromne profite koje industrija suplemenata inkasira svake godine kao jedna od vodećih grana farmacije.

Principi elemenata prirode

Ono što do sada niste mogli da čujete, a počelo je vrlo stidljivo da se pokazuje u javnosti jer ne donosi profit, jeste činjenica da ukoliko stvarno želite da popravite svoje zdravstveno stanje ili doterate liniju, prvo je potrebno da poštujete elektromagnetni princip, a zatim hidrataciju. Recimo da je najlakše upamtiti sve ovo kao vatra-zemlja-voda-vazduh princip elemenata. Poštovati elektro-magnetiku znači da je neophodno da se izlažete Sunčevom zračenju, naročito ujutru, do sat vremena posle buđenja. I naravno, da provodite što više vremena na otvorenom u toku dana. Znači, ne noću, već baš u toku dana. Noću treba da spavate jer je to najbolji zajam za proizvodnju hormona i regeneraciju celog tela. To je bio princip vatre.

Princip zemlje se najbolje poštuje kada ste u kontaktu sa zemljom bosim nogama. Naučite se da provodite po petnaestak minuta svakog dana izuveni u nekom parku i vrlo brzo ćete shvatiti kako dobrobitne efekte ovo donosi. Na ovaj način rešićete se svog viška naelektrisanja koje pokupite u toku dana i vaša štitna žlezda će ponovo početi ispravno da radi. I sa ovim u vezi je važno da znate da vaš lap top, smart telefon i mikrotalasna rerna emituju vrlo loše vrste zračenja koje itekako utiču i na zdravlje i na fizički izgled. Sedenje po ceo dan uz lap top je praktično isto kao da to vreme provodite zagnjureni glavom u mikrotalasnu rernu. Koristite radije desktop za rad u kući ili kancelariji, a prenosive računare koristite samo kada je neophodno. I ovo isto, ako ne i više, važi i za smart telefone. Plavo svetlo koje oni emituju je u stanju da vas za čas upropasti. Zato ga ne držite uz krevet u toku noći, prenesite ga kao zajam u neku drugu prostoriju, a preko dana neka bude u „avionskom modu“.

Što se vode tiče, pijte je u dovoljnoj količini, čistu i ne iz plastične flaše. I uživajte u kupanju u hladnoj vodi i leti i zimi. To će vas očeličiti i hidrirati. A pošto već boravite napolju dišite što dublje. I nećete ni primetiti, a vaše zdravlje će postati besprekorno, a telo u idealnoj formi, bez ikakve specijalne dijete.