Uticaj sunčanja na lečenje psorijaze

Psorijaza je oblik autoimune bolesti kože. Kao i kod svih drugih oblika imunoloških poremećaja i psorijaza je povezana sa mnogim sličnim, a jako važnim biološkim problemima koji se javljaju u ljudskom telu pikalaina. Ova bolest kože se ispoljava kada bazalni slojevi kože počinju da rastu sa ekstremnim ubrzanjima, a površinski slojevi ne dobijaju šansu da se formiraju istim brzinama, tako da dublji slojevi automatski postaju deblji i skloni pokazivanju upalnih procesa u obliku crvenih i veoma iritabilnih površina. I ako patite od psorijaze verovatno ste pokušali stotine medicinskih krema ili masti, ali najverovatnije ne bi ni čitali ove informacije u slučaju da ste osetili neke trajnija poboljšanja ili čak potpuno izlečenje. Ali zašto se ovo dešava?

Ako se trudite da se brinete o svom zdravlju tada znate da samo medicinsko-kozmetički tretman sigurno ne može da vam pomogne, jer koža je samo spoljna slika unutrašnje harmonije ili bolesti. I verovatno ste počeli da brinete o svom unosu hrane i vode, a sigurno čak i videli neka poboljšanja. Da, vi već znate da bi trebalo da smanjite svoj dnevni unos ugljenih hidrata i šećera, da povećate dobre masti, a to su one životinjskog porekla, i da prestanete da jedete sve tipove žitarica. To nije samo zbog moguće glutenske reakcije, već zbog sigurnog trovanja glifosatima koji izazivaju ogromna ošećenja na sluzokoži creva i unutar svih drugih ćelija u telu. Vaše tanko crevo i bakterije koje ga naseljavaju su vaša osnovna odbrana i to je, imunološki, vaš glavni kontrolni centar organizma. I znajući i primenjujući sve ovo još uvek možete da se pitate šta sada nije u redu kada vaša koža još uvek nije počela da se obnavlja.

Radite sve potrebne dijetarne režime i spoljne tretmane, ali nedostaje ono što je najvažnije – Sunce koroton pikavippi. Milione i milione godina smo dizajnirani da živimo pod Suncem i naše glavne biohemijske funkcije su zasnovane na foto-električnom efektu koji proizilazi od naše zvezde. Ranojutarnji sunčevi zraci ne sadrže UVA ili UVB zračenje, imaju preovlađujući plavi deo spektra koji aktivira, stimuliše i regeneriše kolagen, koji se nalazi u koži i očima. A ova reakcija dodatno izaziva mnoge druge fotohemijske i fotoelektrične procese u ljudskom telu. Aktivacija Sunčevim zracima preko kože će bukvalno poslati odgovarajuće signale i crevima, a mozgu direktno kroz oči. A sunčanje neće samo da vas izleči, već će sigurno i da podigne vaš duh i dobro raspoloženje.

Morate da budete svesni da je osnovna aktivnost povezana sa pravim lečenjem psorijaze upravo sunčanje, a ako ne konzumirate žitarice ne bi trebalo da imate bilo kakav tip alergijske reakcije, u toku izlaganja lica i tela. Neka vam pređe u naviku ili obavezan ritual da svoja rana jutra provodite napolju, po mogućstvu bosih nogu i blizu mora, jer slani vazduh pomaže u ogromnoj meri da se ubrza zarastanje. U početku je potrebno ograničiti izloženost na recimo dvadeset minuta ukupno, I to tako što ćete stajati okrenuti ka Suncu licem, pa leđima, po dva puta po pet minuta. Posle nekog vremena možete polako produžavati vreme i uživati svim srcem u ovoj potpuno besplatnoj terapiji prepunoj i raznih drugih dobrobiti.